Images of the other in the age of discovery

Images of the Other in the "Age of Discovery" - On the (Art) History of Globalization

One could claim the (art) history of globalization began in the 16th century when European artists and scientists travelling on merchant ships produced the first images of cultures unknown in their home countries. Many of these artists served several functions:

They were hired to document these 'new' areas of the world and by doing so helped the upcoming colonial powers to develop economic gobalization, but they also produced art works which became status symbols and were at the same time the early images of the eclectic 'other'.

Studying these images in their historical context and in relation to equvialent imagery today, provides the possibility to understand the current siginficance of these representations. Works by Theodor de Bry (1528-98), Albert Eckhout (1607-66) and Frans Post (1612-80) are taken as a starting for the discussion of this specific kind of imagery whose analysis and history seems especially relevant again today.

 

  

‎تصویر «دیگری» در «عصر اکتشاف» - بحثی درباره ی جهانی‌سازی در تاریخ هنر
‎سخنرانی دکتر بنیامین مِیر کرامر از دانشگاه لایپزیک
‎مدیر جلسه: وداد فامورزاده

‎چهارشنبه، هفتم تیرماه 96
‎ساعت 6 تا 8 عصر
‎آدرس: تهران، میدان دانشگاه شهید بهشتی، ابتدای جاده ی درکه، کوچه ی سیزده چنار، پلاک 36

‎می‌توان ادعا کرد که سرآغاز جهانی‌سازی در تاریخ هنر به قرن شانزدهم باز می‌گردد، زمانی که هنرمندان و دانشمندان اروپایی با کشتی‌های تجاری سفر می‌کردند و اولین تصاویر فرهنگها و تمدنهای ناشناخته را برای موطن خود نقش می‌زدند. بسیاری از این هنرمندان برای کارهای مختلفی به خدمت گرفته می‌شدند: آنها استخدام می‌شدند تا این سرزمین‌های «جدید» جهان را مستندنگاری کنند و به این کار به قدرتهای استعماری در حال رشد کمک کنند تا جهانی‌سازی اقتصادی خود را بگسترانند، این مسافران سرزمین‌های «جدید» آثار هنری تولید کردند که همزمان اولین تصاویر گلچین‌ شده و نماد شان و اعتبار «دیگری» بود. مطالعه این تصاویر در زمینه تاریخی‌شان و همچنین در رابطه با تصاویر معادل امروزیشان این امکان را فراهم می‌آورد که اهمیت معاصر این شکل نظام بازنمایی «دیگری» را بهتر درک کنیم. آثاری از تئودور دو بری (۱۵۲۸- ۱۵۹۸)، آلبرت اکهوت (۱۶۰۷-۱۶۶۶) و فرانس پوست (۱۶۱۲-۱۶۸۰) انتخاب شده‌اند که برای آغاز بحث در این شکل خاص تصویری و تحلیل و بررسی تاریخ آن، به امروز ما پیوند خاصی پیدا می‌کنند.

‎درباره ی دکتر کرامر:

‎بنیامین مِیر کرامر مدرک دکترای خود را از دانشگاه فِرای برلین در رشته ی ادبیات تطبیقی دریافت کرده و بعد از آن محقق ِ پُست دکترای همین دانشگاه نیز بوده است. او در حال حاضر استاد تمام ِ دانشگاه لایپزیگ است و در دانشکده ی نظریه ی انتقادی مشغول تدریس در برنامه ی "فرهنگ های کیوریتوری" می باشد، رشته ای که خود او به همراه دو تن دیگر از همکاران ش برای این دانشگاه بنیان نهاد. دکتر کرامر نه تنها به عنوان استاد دانشگاه، بلکه به عنوان منتقد و کیوریتور نیز فعالیت دارد و برای مجله هایی نظیر "تکست سور کونست" و یا "دی زَیت" مقاله های متعددی را به روی آثار هنرمندان و یا به صورت نقد فیلم منتشر کرده است. او رساله ی دکترای خود را که به صورت کتاب منتشر شده بر روی آثار هنرمند شهیر سوئیسی "دیتر راس" نوشته است و به همراه هنرمند هلندی "ویلِم دی روی" ساسله کتاب های "فرهنگ های کیوریتوری" را گردآوری کرده است. از جمله شاخص ترین پروژه های نمایشگاهی او به عنوان کیوریتور می توان به نمایش "عدم تحمل" او در نویه ناتسیونال گالری برلین و یا "ناآشنا" در موزه ی انسان شناسی لایپزیک اشاره کرد. دکتر کرامر نویسنده ی نُه کتاب و بیش از پانزده مقاله ی آکادمیک به زبان های انگلیسی و آلمانی و فرانسه نیز بوده است.